Gör inte som jag

Jag tror att människor generellt mår bra av att ge sig på nya utmaningar och sätta ribban lite högre än man själv kanske vågar. Det kan vara något som verkar för lite för svårt eller rentutav omöjligt. Jag har själv alltid försökt leva enligt så och har därför kastat mig in i projekt och utmaningar hejvilt. Tack vare det har jag misslyckats kopiöst, men också upplevt en otrolig glädje och tillfredsställelse genom det. Den devisen, och en rejäl skopa envishet, har fått mig att klara av saker jag tidigare aldrig trodde jag skulle lösa, eller ens vågade tro att jag till och med skulle bli bra på.

Ett av dessa ämnen var läderhantverk.

Men, trots glädje och upprymdehet kom massor av funderingar gällande mitt hantverk: Hur ska jag kunna få sålt mina saker? Hur hittar man bäst till min hemsida? Gör jag rätt produkter? Är det för dyrt? Duger det jag gör?

Frågorna växte och svaren blev färre. Till slut insåg jag att jag ställt helt fel frågor.

För frågorna handlade nog egentligen aldrig om försäljning eller produkter, utan snarare om resan dit. Classic, eller hur. Mitt mål är istället att få människor att uppleva samma glädje som jag en gång gjorde när jag lade min allra första, handgjorda plånbok framför mig med oerhörd stolthet. Det var faktiskt jag som gjort den.

Det finns något fint med det tycker jag.

Så, därför vill jag dunka rygg på alla nyfikna amatörer, kuniga entusiaster, oslagbara proffs och ivriga hejaropare till att ta tag i sina drömmar och idéer. Stora som små.

Är du nyfiken på läderhantverk så har jag egna DIY-kit i min shop. Har du något annat du vill göra med din tid, gör det! Lär mig gärna!

Hör av dig om jag kan hjälpa dig på något vis!

Martin Blomberg, januari 2021